makers

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Trombonist

Het muzikale leven van Beppie Schalken (1992) begon op haar zesde in het koor. Na twee jaar uitzingen stopte ze, maar daar moest een instrument voor in de plaats komen. Ze koos voor de trombone en is daar niet meer vanaf gestapt. Haar theatrale leven begon echter pas tijdens haar masterstudie aan het conservatorium in Tilburg. Daar ontdekte ze als trombone spelende ezel in haar eigen muzikale kindervoorstelling 'De Bremer stadsmuzikanten' dat het genre muziektheater haar erg aansprak. De vrijheid van op een podium staan en mogen vertellen en bewegen trekt haar enorm. Dit gevoel werd bevestigd tijdens haar eerste kennismaking bij KASKO, toen Beppie In 2018-2019 meespeelde in de voorstelling 'Een Kersentuin'. Dat smaakte naar meer! Ook bij Orkest de Ereprijs, waar ze sinds 2016 in speelt, kan ze haar ei kwijt. Nieuwe muziek en interdisciplinaire projecten staan er veelvuldig op de agenda. Naast het uitvoerende vak is Beppie een bevlogen docente voor iedereen die trombone wil leren spelen en alle kinderen op de basisschool.

(foto: Marije van de Berg)

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Uitputting is een gelaagde en abstractevoorstelling over het (fysieke) uithoudingsvermogen van de mens.

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

In Een Kersentuin, zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan lager wal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikaal revue-requiem aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden dat zij zo idealiseerde.

Collega's

bekijk alle makers