makers

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg

Schrijver en actrice

Als dochter van twee opera-makers groeide Daantje op in het theater, ze luisterde samen met haar vader naar klassieke muziek en leerde cello spelen. Als 11-jarig meisje ontdekte ze haar passie voor dansen. Ze droomde ervan zelf ooit danseres te worden maar koos er voor naar de Toneelschool te gaan. In 2018 studeerde ze (cum laude) af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor Acteren. Samen met haar vijf oud klasgenoten heeft ze het theatercollectief 'herman' opgericht en spelen zij in België en Nederland. 

Als actrice maakte ze haar televisie debuut in 2013 in de jeugdserie Spangas en misdaadserie Celblok H. In 2015 was Daantje te zien als één van de hoofdrollen in de Nederlandse thriller De Reünie, een bekende besteller door Simone van der Vlugt. Binnen het theater speelde ze onder ander in een regie van Mirjam Koen bij Het Onafhanklijk Toneel. Komend voorjaar is ze na succesvolle zomerreeks op de Zomer van Antwepren opnieuw te zien in Anatomie Antigone van collectief herman en De Roovers uit Antwerpen. 

Sinds 2020 is ze ook werkzaam als schrijfster en schreef ze o.a. het script voor een serious game in opdracht van de Anne Frank Stichting. Voor de Muzieksmederij i.s.m. Holland Opera schreef ze afgelopen jaar de tekst voor de muziekvoorstelling De Vos, de Raaf en het Meisje. Voor Holland Opera schreef ze ook haar eerste libretto van de voorstelling Dwaalhuis.

bekijk huidige makers

Collega's

bekijk alle makers
Raphael Jacobs

Raphael Jacobs

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Marinka Kluiver

Marinka Kluiver

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Marnix Vinkenborg

Marnix Vinkenborg