makers

Eva Beunk

Eva Beunk

Componist

Eva Beunk (1999) is een componist/kunstenaar uit Lobith. Ze ronde in 2021 haar bachelor in compositie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze studeerde bij Calliope Tsoupaki, Peter Adriaansz en Jan van de Putten. Naast compositie volgde ze een minor in educatie en een minor in trompet. Met het creëren van evenementen zoals de producties Op Wacht (een opera voor 33 hoorns 3 zangers en een fort) en Klinkerweg (een locatievoorstelling in corona tijd) verbindt ze de hedendaagse muziek aan de samenleving. Het delegeren van beslissingen lijkt een parameter te worden in haar werk. In Klinkerweg gaat het zo ver dat het publiek het verloop van het stuk mee bepaalt. Eva denkt na over eigenaarschap en deelt dat met spelers en publiek. Daarmee relativeert ze de mythe van het kunstenaarschap en laat ze zien dat het creatieve proces veel dichterbij ligt dan mensen vaak denken.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Collega's

bekijk alle makers