makers

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Schrijver
Website

Lisanne (1993) is schrijver en theatermaker. Ze studeerde in 2017 af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Sindsdien bewandelt ze een eclectisch carrierepad, waarin ze o.a. schreef over koeien die hun weiland ontgroeid zijn (KASKO), vrouwen met ontploffende hoofden (Tweetakt) en jongens die verdwijnen in de nacht (Sonnevanck).

In 2020 ontving Lisanne een werkbijdrage van het Fonds Podiumkunsten voor Cabin Fever, een body-horror-familiedrama over chronisch ziekzijn. Je zou kunnen zeggen dat in deze tekst al haar interesses samenkomen: exploderende taal, imploderende lichamen en verstikkende systemen.

Onder de noemer Stichting Radicale Gezelligheid maakt ze samen met Lotte Lola Vermeer theater en andere sociaal-artistieke projecten. In 2020 stonden zij samen met hun (destijds) werkloze moeders op de vloer, en zochten zij antwoord op de vraag: hoe laat je je niet failliet verklaren?

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In jeugdopera Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden zijn. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn. Voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

Gerbrand Adriaenszoon Bredero, de dichter en toneelschrijver, is in augustus 2018 maar liefst 400 jaar dood. Als eerbetoon wordt rondom de drie hoofdpersonages uit zijn beroemdste werk, ‘De Klucht van de Koe’ een gloednieuwe opera gemaakt. Echter deze keer is alles anders. De landelijke rust wordt verstoord door prog-rock, barok instrumentaria, wrange ritmes en mierzoete melodieën. De koe (Merlijn Runia) is haar weiland ontgroeid en de boer (David Visser) laat geld groeien. De dief (Laetitia Gerards) is haar obsessie voor het materiële verloren en verlangt nu naar een ideologische buit. Bredero's iconische drietal heeft het onschuldige universum van de klucht definitief verlaten en ontwaakt in een absurd, duister en fysiek muziekdrama.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Collega's

bekijk alle makers
Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg

Renán Zelada Cisneros

Renán Zelada Cisneros