makers

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Regisseur

Marlies Bosmans (1992) vertrok als dertienjarige van het Belgische dorpje Mol naar De Kunsthumaniora in Antwerpen om daar de opleiding Woordkunst-drama te volgen. Na de middelbare school en omzwervingen langs Leuven, Mexico en Parijs belandt ze uiteindelijk op de toneel-en kleinkunstacademie van Amsterdam. In 2016 behaalt ze daar haar Bachelor Theater.

Na haar afstuderen speelt ze o.a. bij Het Zuidelijk Toneel, Theater Malpertuis, Karavaan Festival, Arsenaal en Matzer Theaterproducties. Ook ontwikkelt ze zich als schrijver bij Makershuis Alkmaar, Stichting Mediaridders en Stadschouwburg Haarlem, waar ze de volgende voorstellingen schrijft: Bleekneusjes, Hemels Haarlem, Onze kersentuin, Kenau en Dit is geen dorp. In 2021 richt ze samen met Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen en Emma van Muiswinkel ‘Club Kenau’ op, een collectief dat muzikale familievoorstellingen maakt voor de Stadsschouwburg van Haarlem.

Als regisseur krijgt ze in 2019 de kans bij Het Gevolg om haar eerste voorstelling te maken ‘Liefde voor het leven’. Deze voorstelling werd gespeeld door tien tachtig-plussers. In 2022 mag ze weer aan de slag bij Het Gevolg en nu met een groep getalenteerde anderstalige jongeren.

“Ik kijk op naar vrouwen als Phoebe Waller-Bridge, Emerald Fennell, Michaela Coel en Emma Thompson. Zij combineren acteren, schrijven en regisseren waardoor ze voeling hebben met elk aspect van een verhaal vertellen.”

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Val jij ook wel eens uit je slaap? Ken je het gevoel, vlak nadat je wakker schrikt dat je die oneindig diepe val maakt? Wat gebeurt er met je als je slaapt en droomt, maar geen controle hebt over hoe die droom verloopt? Waarom verzeil je soms in een romantisch rendez-vous en dan weer in een nachtmerrie?

In de tweede editie van PocketLAB gaan Ruud Roelofsen (componist) en Marlies Bosmans (regisseur en maker bij KASKO) een week lang op onderzoek uit. Samen met Orkest De Ereprijs presenteren ze op vrijdagavond 1 juli hun bevindingen in het muziektheaterstuk All the darkness looks alive…. In deze voorstelling-presentatie spelen ze met wat zich bevindt tussen bewustzijn en onderbewustzijn door gebruik te maken van beeld, tekst, muziek en klank. Een ongewone ervaring: droomachtig, huiveringwekkend, verlammend, zinnenprikkelend.

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

Collega's

bekijk alle makers
Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Renán Zelada

Renán Zelada

Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Marinka Kluiver

Marinka Kluiver